Wirmo AM 2018

Wirmo AM 2018 käytiin komeassa kevätsäässä. Rata oli talkoiltu viimeisen päälle kuntoon ja iloisia heittäjiä oli kerääntynyt paikalle kaikkiaan 76 kappaletta. Hienoa!

Heti ensimmäisellä kierroksella pantiin tuulemaan sitten oikein kunnolla. Kuusiston Toni heitti vajaa kaksi vuotta vanhan rataennätyksen roskiin ja löi MA1 luokassa tauluun lukeman -7. Tällä vedettiin lähinnä jauhot suuhun kilpakumppaneille ja toisella kierroksella Toni vastasi myös parhaasta tuloksesta, tällä kertaa hieman “maltillisempi” -3. Yhteistuloksella -10 oli komea huipentaa hieno päivä korkeimmalla korokkeella ykköspytyn ja Powergripin sponssaaman lahjakortin kera. Kakkoseksi ylsi Severi Saviniemi – 5 ja kolmanneksi hääräsi Pasi Huuskonen -1.

Onnellinen voittajakolmikko.

 

MA 3 luokan parhaasta kierroksesta vastasi Teemu Salo joka ensimmäisellä kierroksella heitti komeasti kaksi alle. Toisella kierroksella väylä 5 osoittautui kohtalokkaaksi tuoden korttiin triplabogin ja koko kierros sujui nihkeään +6 tulokseen. Otto Granbom heitti +3 sekä +1 ja näin päädyttiin tasatulokseen, jonka Teemu kuitenkin vei ja samalla paikan korkeimmalle korokkeelle. Kolmannelle sijalle heitti Pekka Ora, joka jäi yhden heiton kärkiparista. Kokonaisuutena MA3 luokka oli hyvin tasainen, kun kuusi ensimmäistä oli kahden heiton sisällä.

Tyytyväinen voittajakolmikko.

Tyttöjä oli ilmaantunut paikalle kaksin kappalein. Kun he kaiken lisäksi kilpailivat eri sarjoissa niin voitto oli varma, kun vain jaksoi heittää kaikki 36 väylää. Ja mikä ettei jaksaisi, kun kevätsää helli heittäjiä. Olisi kuitenkin enemmän kuin toivottavaa, että saisimme naisheittäjiä enemmän mukaan, olisi kivampi tyttöjenkin kisailla, kun ei tarvitsisi äijien seassa heitellä. Nojoo, huono vitsi mutta ensi vuonna vähintään yksi pooli tyttöjä, jooko?

FA1 voittaja Jenni Nikkanen

FA40 voittaja Taru Tolonen.

Junnuja oli paikalla neljä kappaletta . Ekan kierroksen jälkeen Julius Lehti ja Max Kummala olivat tasoissa tuloksella +1, eikä Jesse Suominenkaan ollut kuin yhden heiton perässä. Toisella kierroksella Julius paransi tahtia heittäen tasan par tuloksen, kun taas sekä Max että Jesse taipuivat heittämään +6 joten  luokan kingiksi kruunattiin Julius Lehti tuloksella +1. Toiseksi Max Kummala +7 ja kolmanneksi Jesse Suominen +8.

Nousevat tähdet podiumilla.

MA40 luokassa tahti oli melkolailla sama kuin MA1 luokassa, Mikke Haaranen nykäisi eka kierroksella neljän heiton eron Rami Silaiseen ja toisella kierroksella vielä heiton lisää, joten voitto heltisi viiden heiton marginaalilla yhteistuloksella -2. Rami Silainen kakkoseksi tuloksella +3. Kolmannella sijalla olivat Janne Alen sekä Oskari Forstén tuloksella +7. Jannen livistettyä paikalta ennen aikojaan sudaria ei järjestetty ja kolmospokaali ojennettiin Oskarille.

Aurinkoinen voittajakolmikko.

Myös CTP kisa oli käynnissä kummallakin kierroksella. Ekalla kierroksella väylänä oli #6 ja lähimmäksi pääsi Juha Hukka, 74,7 cm. Kakkoskierroksella väylä #4 ja voittotuloksesta vastasi Timo T. Heikkinen 168 cm.

Väylän 4 CTP mestari Timo T. Heikkinen.

Lisäksi arvottiin Powergripin lahjakortti jonka voitti Pekka Ora.

Linkki tuloksiin: https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=610561

Vähän tilastotiedettä: yhtään holaria ei tällä kertaa tullut. Heitoista birdie oli 14%, par 49% bogey 29% ja 2xbogey tai enemmän 8%. Vaikein väylä oli #5, +1,1 ja helpoin #16 -0,2. Keskiarvotulos oli noin 65,2 joka tarkoittaa, että kisassa heitettiin pikkaisen vajaa 10000 heittoa.

Kiitos toimitsijoille, kiitos Powergripille ja ennenkaikkea kiitos kaikille pelaajille. Oli kiva nähdä hymyileviä kasvoja ja iloista tekemistä koko kisan ajan.

Ensi vuonna uudestaan.