Viikkokisat 2018 #1

Vuoden 2018 ensimmäiset viikkokisat pidettiin aurinkoisella Mynämäen radalla. Haastetta heittoihin tosin toi kova tuuli joka varsinkin #3 ja #7 tiillä puhalsi navakasti vasten kasvoja.

Heittäjiä oli paikalle saapunut 21. Miehissä 16, naisissa 2, junnuissa 2 sekä yksi seniori. Pooleja saatiin mukavasti 5 kpl ja seniori kiersi caddy/kirjurin kera helpotetun kierroksen johon kuuluivat väylät 1-5, 13, 15, 16 ja 18.

Kisakonseptia on tälle vuodelle hivenen muutettu siten, että jaetaan virhepisteitä sen mukaan paljonko häviää voittajalle. Näin joka heitolla on merkitys. Osakilpailuja on 10 kpl, joista huomioidaan 6 parasta.

Miesten avoimissa Mikke Haaranen jatkoi upeaa tekemistä. Bogeyvapaa -6 kierros lähentelee jo rataennätystä, joka on Toni Kuusiston nimissä viime viikonlopun WirmoAM:n ensimmäiseltä kierrokselta ja kirjoitetaan muotoon -7. Mikke vei nimiinsä myös CTP-väylän, joka oli tällä kertaa #18, tuloksella 285cm. Toiseksi painoi Mikael Mäkelä tuloksella 0. 4 birdietä on hieno tulos varsinkin kun yksi niistä tulee väylältä #8 mutta vastaavasti 4 bogieta painoi tuloksen nollille. Palkintona kuitenkin loistava kakkospalli. Kolmanneksi heitti Juuso Laaksonen joka painoi myös 4 pirkkua. Sen verran oli epäonnea Juusolla matkassa että lopputulos oli kokonaista yhden yli ja näin kolmas sija.

Naisissa Jaana Jaatinen pesi omien sanojensa mukaan “kohtuullisella” kierroksella Anne Hannulan neljällä heitolla. Anne ei ole ihan viime kesäiseen tasoonsa vielä päässyt kun taas vastaavasti Jaana heittelee jatkuvasti oman ennätyksensä tuntumaan. Odotettavissa on varmasti tasainen kapina kesän mittaan naisten kesken.

Junnuissa Max Kummala voitti Teemu Lampaisen myös neljällä heitolla. Kumpikaan ei ihan parhaimpaansa yltänyt mutta heinoja heittoja nähtiin molemmilta.

Ilmo Saarnilehto oli ainoa senioriluokkaan osallistunut.

Tulokset: https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=615765

Sarjataulukko : http://www.wirmodiscgolf.fi/kisat/viikkokisat/viikkokisat-tulokset/

Seuraava kapina on 19.5 VakkaTour Mynämäki. Nähdään siellä.