VakkaTourin avauskisa

VakkaTourin avauskisa heitettiin lauantaina 28.4.2018 Vehmaalla hienossa keväisessä säässä ja viime vuonna avauskisaa varjostanut lumisade oli enää pelkkä muisto vain kilpailijoiden muistin perukoilla.

Ensimmäisen kierroksen heitti 48 kisaajaa (28 avoimessa, 13 mastersissa, 6 junnua ja 1 nainen). Jaana Jaatinen heitti vain ensimmäisen kierroksen ja keräsi siitä itseoikeutetusti täydet 100 pistettä, kun muita kilpakumppaneita ei kisaa ollut ilmoittautunut. Toinen kierros suoritettiin siis pelkästään 47 miehen voimin.

Miesten luokat olivatkin sitten todella tasaisia kärjen osalta ja kun avoimessa ja masterseissa palkittiin osakilpailun kaksi parasta ja junnuissa voittaja niin päädyttiin kaikissa 3 luokassa ratkomaan paremmuusjärjestys sudariväylien avulla. Avoimessa luokassa tosin toiseksi tulleet Toni Kuusisto ja Juuso Laaksonen ehtivät jo häipyä pelipaikalta, joten heidän osaltaan sudari järjestetään myöhemmin. Toni heitti toisella kierroksella kisan parhaan kierrostuloksen -5 ja onnistui sillä kiilaamaan itsensä jaetulle toiselle sijalle Juuson kanssa. Severi Saviniemi heitti kuitenkin tasaisesti -4 molemmilla kierroksilla ja oli päivän parhaalla yhteistuloksella avoimen luokan ykkönen.

Junnuissa Teemu Lampainen ja Ossi Valkeajärvi heittivät tasatahtiin molemmat kierrokset, sillä molempien tulos molemmilta kierroksilta oli +3. Tämä riitti junnuluokan voittoon ja sudarissa Teemu otti voiton heti ensimmäisen väylän par tuloksella.

Marters luokassa Toni Tuominen otti piikkipaikan ensimäisellä kierroksella -1 tuloksella ja tämä piti loppuun saakka kun toiseltakin kierrokselta irtosi pyöreä 0. Oskari Forstén ja Mikke Haaranen heittivät tosin toisella kierroksella molemmat -1, mutta Mikken ensimmäisen kierroksen +4 jätti hänet yhteistuloksessa 5. sijalle kun Oskarin kanssa +1 yhteistulokseen ylsivät myös Mikko Suominen sekä Jari Hannula. Tässä mentiin siis sudariin 3 heittäjän voimin ja lopulta Mikko nappasi 2. sijan junnuluokan tapaan 1. väylän par tuloksella. Jarille pitää antaa myös tunnustusta hienosta suorituksesta, sillä vaikka Masters luokassa kilpaillaankin niin silti kanssakilpailijat ovat järjestään lähes 20 vuotta häntä nuorempia. Ja vaikka Mikko otti osakilpailussa 2. sijan niin Tourin pisteissä (pisteet jaetaan jokaiselta kierrokselta erikseen) hän on vasta 5. ja Oskari kiilasi kärkeen marginaalisella 0.17 pisteen erolla Toniin.

CTP väylällä 17 Vehmaan oma kasvatti Eetu Haukka onnistui nappaamaan tarjoaman lahjakortin tuloksella 82 cm.

Holaripottiin kertyi 48 €, mutta Vehmaalla kukaan ei ottanut siihen vielä kiinnitystä.

Vehmaan osakilpailun kärkikolmikot.

Naiset masters
Sijoitus Pelaaja 1. kierroksen tulos 2. kierroksen tulos Lopputulos
1. Jaana Jaatinen
+26
Junnut – pojat
Sijoitus Pelaaja 1. kierroksen tulos 2. kierroksen tulos Lopputulos Voittosumma
1. (sudari) Teemu Lampainen +3 +3 +6 6€
2. Ossi Valkeajärvi +3 +3 +6
3. Max Kummala +4 +7 +11
3. Veeti Bäcklund +7 +4 +11
Miesten avoin
Sijoitus Pelaaja 1. kierroksen tulos 2. kierroksen tulos Lopputulos Voittosumma
1. Severi Saviniemi -4 -4 -8 50€
2. Juuso Laaksonen -2 -3 -5 34€

sijoitus vielä ratkaisematta

2. Toni Kuusisto 0 -5 -5

 

Miehet Masters
Sijoitus Pelaaja 1. kierroksen tulos 2. kierroksen tulos Lopputulos Voittosumma
1. Toni Tuominen -1 0 -1 30€
2. (sudari) Mikko Suominen 0 +1 +1 9€
3. Jari Hannula +1 0 +1
3. Oskari Forstén +2 -1 +1

 

Linkit:
Tourin pistetilanne
Raakakisan tilanne
Seuraava kisa Mynämäki 19.5.: ilmoittautuminen