WDGM nappasi kaksi podium-paikkaa Tyynistä

Euroopan suurin frisbeegolf-kisa Tyyni on jälleen taputeltu tämän vuoden osalta. Mukana on 16 luokkaa, 964 heittäjää ainakin 17 eri maasta ja kisat pelattiin kuudella eri radalla. Kukin luokka pelasi kuitenkin vain kolmella eri radalla eli jokaisena kisapäivänä torstaista lauantaihin heitettiin yksi kierros per luokka ja luokkakohtaisesti rata vaihtui aina päivittän.

WDGM:ää edustavia heittäjiä oli kisassa mukana viisi: Teemu Lampainen MA1, Tomi Vuori MA3, Ari Jaatinen MA4, Harri Kaunisto MA40 sekä Mikke Haaranen MP50 luokassa.

Harri Kaunisto aloitti kisan vahvasti ja otti ensimmäisen kierroksen jälkeen piikkipaikan MA40 luokassa. Harrin kierroksen rating oli 990, joten ei hullummin mieheltä, jonka nykyinen rating oli kuitenkin alle 900. Toisella kierroksella Harri oli luokan 14. ja Jyrki Riihinen pääsi kiilaamaan kokonaiskilpailun kärkeen. Harri jakoi kuitenkin kisan toisen sijan yhdessä Ruotsin Henrik Österbergin kanssa ja he lähtivät viimeiselle kierrokselle jahtaamaan Jyrkin kolmen heiton johtoa. Viimeinen kierros olikin sitten suuri jännitysnäytelmä. Kuudennen väylän jälkeen Harri oli jo pystynyt kuromaan Jyrkin johtoaseman kiinni, mutta heti seuraavalla väylällä menetti kaksi heittoa, ottaen väylälle seitsemän bogeyn kun Jyrki taas kirjasi itselleen birdien. Väylällä yhdeksän tilanne kuitenkin jälleen tasoittui Jyrkin otettua tupla-bogeyn. Henrik tipahti kelkasta viimeistään väylällä 11 ottamalla siihen tuloksen +4. Johtokaksikon toimesta edettiinkin tasapisteissä sitten aina väylälle 15 asti. Harri kirjasi kahdelta seuraavalta väylältä birdien ja onnistui ottamaan jo turvallisen tuntuisen kahden heiton etumatkan. Tässä vaiheessa myös Petri Matula sekä Mikko Kivioja olivat saavuttaneet Jyrkin. Väylällä 17 Harri sai epäonnekkaan bogeyn ja kolmikko oli enää yhden heiton päässä ennen viimeistä väylää. Harri kuitenkin hallitsi hermonsa täydellisesti ja otti viimeiselle väylälle nelikon ainoan birdien ja vei lopulta MA40 mestaruuden kahden heiton erolla.

Myös MP50 luokassa kisaava Mikke Haaranen nousi jälleen Tyynin palkintokorokkeelle, nyt jo kolmantena vuotena peräkkäin. Vuonna 2017 hän voitti MA40 luokan mestaruuden. 2018 hän oli siirtynyt jo MP50 luokkaan ja oli siinä toinen ja tänä vuonna tuli hienosti kolmas sija. Luokan voiton vei yhdysvaltalainen Johnny Rumble Pecunia, joka kierrosten jälkeen jakoi ensimmäisen sijan Marko Rauhan kanssa, mutta onnistui sudarilla kuittaamaan voiton itselleen. Voittotulos oli -6 ja Mikken lopputulos 0. Mikke teki hienon nousujohteisen kisan. Ensimmäisen kierroksen jälkeen hän jakoi neljännen sijan yhdessä neljän muun kilpakumppanin kanssa. Toisen kierroksen jälkeen sijoitus oli kohentunut jo kolmanneksi ja mukana roikkui enää kaksi kilpakumppania jakamassa sijoitusta. Ja kolmannen kierroksen jälkeen muut kilpakumppanit olikin jo hätistelty kannoilta ja Mikke pääsi viimeiselle podium-paikalle ilman sudaritaisteluja. Eroa neljänneksi tulleeseen kisaajaan tuli lopulta kaksi heittoa.

MA1 luokassa 15-vuotias Teemu Lampainen teki hienon Tyyni-debyytin sijoittuen 160 kisaajan luokassa 12:ksi ja häviten luokan voittajalle vain seitsemän heittoa. MA3 luokassa Tomi Vuoren sijoitus oli 100/155 ja MA4 luokassa Ari Jaatinen oli sijalla 65/103.

Kaikkien luokkien tulokset löytyy Metrixistä: Dynamic Discs Tyyni 2019 Sponsored By Latitude 64.

MA40 luokan palkintojenjako
Hienot on pystit