Mikkelle SM-pronssia

Vihdin Kaatiksen radalla järjestettiin mastereiden SM-kilpailut 4.-7.7.2019. Nelipäiväisissä kisoissa heitettiin neljä kierrosta eli yksi kierros kunakin kisapäivänä. Osallistujia kisassa oli MP40, FP40, MP50, FP50, MP60 ja MP70 luokissa ja WDGM:n värejä kantava Mikke Haaranen kisasi MP50 luokassa.

Mikke pelasi ensimmäisen kierroksen tulokseen 70 (+6) ja oli kierroksen jälkeen jaetulla seitsemännellä sijalla. Toinen kierros sujui jo mallikkaammin tuloksella 66 (+2), joka oli luokan toiseksi paras tulos kierroksella ja Mikke nousi tämän myötä jo jaetulle kolmannelle tilalle. Kolmas kierros oli tuloksellisesti heikoin kierros ja 71 (+7) kierroksen jälkeen sijoitus oli neljässä. Viimeisestä kierroksesta oli kuitenkin tulossa huisin jännittävä sillä pronssitila oli vain heiton päässä ja hopeaankin matkaa vain neljän heiton verran. Kärjessä oleva Jouni Lehtonen oli pelannut 0, 0, +1 kierrokset ja hänellä oli melko turvallisen tuntuinen kymmenen heiton johtoasema toisena olevaan Marko Rauhaan ennen viimeistä kierrosta. SM-kulta oli Jounille siis enää varmistelua vaille valmis, mutta muista palkintosijoituksista käytiin vielä kiivas kamppailu viimeisellä kierrosella.

Neljäs kierros alkoi Mikkellä hieman murheellisesti kahdella bogeyllä. Koko kärkikortti otti tosin toisella väylällä bogeyn, joten siinä ei jääty jälkeen muista. Muutoin viimeinen kierros sujuin mallikkaasti ja toisen kierroksen tapaan tulokseksi tuli 66 (+2). Kolmantena ollut Tomi Nieminen onnistui kuitenkin heiton paremmin (+1) ja pystyi näin pysymään Mikken edellä kahden heiton erolla. Toisena olleelle Marko Rauhalle neljäs kierros oli kuitenkin hänen heikoimpansa 71 (+7) ja hän hävisi viidellä heitolla Mikkelle ja tipahti näin loppusijoituksissa neljänneksi ja Mikke onnistui ottamaan SM-pronssia.

MP50 luokan lopputulokset olivat siis

  1. Jouni Leskinen, Nummelan frisbeeseura ry, 262 (+6)
  2. Tomi Nieminen, Nummelan frisbeeseura ry , 271 (+15)
  3. Mikke Haaranen, Wirmo DiscGolf Mynämäki ry, 273 (+17)

Kaikkien luokkien tulokset löydät Metrixistä.

Lämpimät onnittelut Mikkelle seuran puolesta.

Tämä oli historiallinen SM-mitali, sillä se oli seuran ensimäinen. Seuraavaa SM-mitalijahtia päästään kuitenkin jännittämään jo elokuun alussa, jolloin järjestetään junioreiden SM-kisat. Max Kummala lunasti SM-kisapaikan MJ18 luokkaan voittamalla Orimattilan karsinan tänä viikonloppuna. Myös Eetu Salomäki sai MJ15 luokan kisapaikan samasta kisasta ollen luokan toinen ja niin ikään Roni Isotalolle irtosi paikka viidennestä sijasta. Tätä ennen myös Teemu Lampainen on jo saanut kisapaikan voittamalla Raaseporissa pidetyn karsinnan kesäkuun alussa.