Vuoden 2019 VakkaTourin lopputulokset

VakkaTourin finaali käytiin Nousiaisissa 3.8.2019. Viikonloppu oli täynnä muitakin tapahtumia ja lisäksi Tourin kokonaisvoitto oli ratkennut jo kaikissa muissa luokissa paitsi miesten avoimessa ja tämä osaltaan saattoi vaikuttaa siihen, että Nousiaisten osakilpailussa oli kauden pienin osanottajamäärä kun mukana oli 26 kisaajaa.

Miesten avoimessa vain Eetu Laaksosella oli enää mahdollisuus ohittaa kärkipaikkaa pitävä Max Kummala. Onnistuakseen Eetun piti ottaa voitto toiselta kierroksella ja olla vähintään toinen toisella. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Eetu olikin vielä tavoitteessa, sillä siitä tuli jaettu ykkössija. Tämä tarkoitti myös sitä, että myös toiselta kierrokselta olisi pitänyt saada voitto tai korkeintaan jaettu voitto max. yhden pelaajaan kanssa. Toinen kierros ei kuitenkaan mennyt Eetulta aivan odotetulla tavalla ja hän oli kierroksen kuudes. Näin siis Max sai pitää Tourin piikkipaikan ja kuittasi palkintolahjakortin itselleen.

Tourin kokonaiskisan kolme parasta olivat:

Luokka1.2.3.
Juniori pojatTuomas PullinenPauli LähdeOssi Valkeajärvi
Miehet avoinMax KummalaEetu LaaksonenHenrik Latvala
Miehet mastersOskari ForstenPekka SiivonenTommi Lautanala
Naiset avoinJaana JaatinenLaura LamertoNelli Aaltonen
Tourin kokonaiskisan luokkavoittajat: Jaana, Tuomas ja Oskari. Avoimen voittaja Max oli junioreiden SM-kisoissa, eikä ole näin kuvassa. Tuomas vei myös raakakisan.

Myös raakakisa oli käytännössä ratkennut ennen Nousiaisten osakilpailua, sillä Tuomas Pullisella oli jo reilu 20 heiton kaula seuraavaan. Toiseksi tullut Henrik Latvala pystyi Nousiaisissa kuromaan eron 20 heittoon, mutta raakakisan selkeä voitto siis Tuomakselle. Kaikkiaan 12 kisaajaa heittivät VakkaTourin kaikki kierrokset eli saivat siis tuloksen raakakisaan.

Raakakisan kolme parasta olivat:

SijoitusNimiTulos
1. Tuomas Pullinen 548
2. Henrik Latvala 568
3. Veli-Matti Kuusela 573

Holareita VakkaTourilla nähtiin kaikkiaan neljä kappaletta ja he pääsivät jakamaan holaripotin keskenään. Holareita saivat:

NimiRataVäylä
Saku AaltonenVehmaa18
Pekka SiivonenLokalahti11
Ilkka HeinonenLaitila18
Pauli LähdeLaitila1

Linkit