Teemusta MJ15 luokan suomenmestari

Kuluvana viikonloppuna 3.-4.8.2019 käytiin junioreiden SM-kisat Riihimäellä Riutan DiscGolfParkin radalla. Wirmo DiscGolf Mynämäkeä (WDGM) kisoissa edustivat MJ15 luokassa Teemu Lampainen (Masku), Eetu Salomäki (Masku) ja Roni Isotalo (Nousiainen) sekä MJ18 luokassa Max Kummala (Masku). Kisassa heitettiin lauantaina kaksi kierrosta ja sunnuntaina vielä yksi kierros.

MJ15 luokassa lauantaina käytiin kärjen osalta tiukka taistelu, kun sekä Teemu että Puskasotureiden Elias Luukkonen nakuttivat tuloksen -5 molemmilta kierroksilta. Pojat lähtivät finaalipäivään siis tasatuloksella -10 ja heti heiton päässä oli lauantaina -3 ja -6 kierrokset kirjannut 7k:oon Ossi Valkeajärvi.

Teemu jatkoi sunnuntain osalta samalla kaavalla ja heitti myös finaalikierroksen tulokseen -5, kun taas pahimmat vastustajat Elias ja Ossi joutuivat molemmat tyytymään +1 tulokseen. Ja kun takaa ei kukaan pystynyt kirimään tämän kolmikon ohitse niin MJ15 luokan mitalikolmikko oli:

  1. Teemu Lampainen, WDGM, 156 (-15)
  2. Elias Luukkonen, Puskasoturit, 162 (-9)
  3. Ossi Valkeajärvi, 7k, 163 (-8)
Suomenmestari Teemu (kesk.), 2. Eilas (oik.) ja 3. Ossi (vas.)

WDGM:n Eetu Salomäki oli 12. Eetulta nähtiin myös holari toisella kierroksella väylällä 15. Roni Isotalon sijoitus oli 19. Kaikkiaan MJ15 luokassa oli mukana 26 kisaajaa.

Teemulle tämä oli jo toinen mestaruus tänä vuonna, sillä keväällä hän voitti lentopallon C-poikien suomenmestaruuden Raision Loimun joukkueessa.

MJ18 luokan mestaruutta lähti tavoittelemaan 33 heittäjää. Tampereen Frisbeeseuraa edustava Daniel Davidsson löi jauhot suuhun muille kisaajille jo avauspäivänä heittäen huikeat -7 ja -11 kierrokset ja otti näin jo 8 heiton etumatkan finaalipäivään. Finaalipäivä taisikin olla Danielin osalta vain varmistelua -4 kierroksella ja hän otti suomenmestaruuden yhteistuloksella -22.

WDGM:n Max Kummalan lauantai ei sujunut ihan pelikirjan mukaisesti ja kahdella -2 kierroksella hän oli sijalla 15. Viimeisellä kierroksella radan metkut alkoivat kuitenkin valjeta Maxille ja hän kirjasi nimiinsä finaalipäivän kovimman kierroksen -8 yhdessä Lauri Hämäläisen ja Jooa Saaren kanssa, jotka ylsivät myös lopulta podiumille. Max nousi hienon finaalikierroksen myötä kisan kuudenneksi.

Linkit

Tulokset metrixissä.