Mynämäen kunnanmestaruudet ratkottiin 5.9.2019

Kisailijoita oli saapunut paikalla kaikkiaan 25, kun frisbeegolfissa taisteltiin Mynämäen kunnamestaruuksista torstaina 5.9.2019. Samaan aikaan ratkottiin myös yleisurheilun mertaruuksia, joten urheilukeskuksella oli sähköä ilmassa monestakin suunnasta.

Tarjolla oli luokat sekä naisille että miehille, mutta naisten luokkiin ei tällä kertaa tullut yhtään osallistujaa ja kun taas miehillä luotiin lennosta vielä yksi ikämiesluokka lisää niin kaikkiaan kilpailtiin 4 eri luokassa:

 • Juniorit eli 2004 tai jälkeen syntyneet
 • Miehet avoin
 • Seniorit eli 1959 tai ennen syntyneet (>60v)
 • Veteraanit eli 1949 tai ennen syntyneet (>70v)

Kisassa kierrettiin yksi kierros eli 18 väylää paitsi veteraanit, jotka heittivät vain puolikkaan kierroksen. Sää oli hieman tuulinen, joka näkyi myös hieman tuloksissa.

Myös ei mynämäkeläiset saivat osallistua, mutta mitallit jaettiin vai mynämäkeläisten kesken. Wirmo Discgolf Mynämäki ry tosin palkitsi kaikkien luokkien voittajat lahjakortein paikkakunnasta riippumatta. Kaikista osallistujista ulkopaikkakuntalaisia oli kaikkiaan 10 kpl ja esim. juniori luokassa ei kunannmestaruuksia jaettu lainkaan sillä kolmesta osallistujasta kukaan ei ollut paikkakuntalainen. Junioreiden taso oli kuitenkin kova sillä paikalla oli mm. tämän vuoden 15 vuotiaiden (MJ15 luokka) suomenmestari maskulainen Teemu Lampainen. Teemu voittikin junnuluokan ja heitti koko päivän parhaan tuloksen 55 (-4). Samaan tulokseen ylsi myös maskulainen 16 vuotias Max Kummala, joka oli miesten avoimen luokan ykkönen.

Kunnanmestaruudet menivät kuitenkin paikkakuntalisille. Miesten avoimessa luokassa peräti kolme heittäjää jakoivat kolmannen sijan varsinaisen kierroksen jälkeen, kun sekä Juuso Laaksonen, Tuomas Roine sekä Eino Heikelä heittivät tuloksen 65 eli 6 yli paarin. Näin lähdettiin sudariväylälle aloittaen väylältä 3, jonka Juuso selvitti par lukemin muiden kanssakilpailijoiden päädyttyä bogeyiin ja Juuso sai napattu himmeimmän mitellin itselleen.

Mitalistit olivat.

Miehet avoin (16 osallistujaa, joista 10 mynämäkeläisiä)

 1. Jari Hannula          60 (+1)
 2. Tommi Lautanala      63 (+4)
 3. Juuso Laaksonen      65 (+6)

Seniorit: (2 osallistujaa, joista 1 mynämäkeläinen)

 1. Tuomo Kylänpää    69 (+13)

Veteraanit: (4 osallistujaa, joista 4 mynämäkeläisiä)

 1. Reijo Heinonen 47 (+20)
 2. Heikki Sainio            48 (+21)
 3. Ilmo Saarnilehto 50 (+23)

Tuloksia voi tarkastella metrixistä.