Vierailtiin Pyhämaalla viikkokisojen merkeissä

Sunnuntaina 29.7.2018 käytiin kiskomassa viikkokisat Pyhämaan radalla. Pitkän hellejakson jälkeen sääennustukset maalailivat, jos ei nyt ihan piruja seinille, niin ainakin ukkosta taivaalle. Edellisen yön aikana taivas antoikin jo näytteitä salamoiden ja sateen muodossa siitä mitä kisassa saattaa olla luvassa. Pyhämaalla kuitenkin vältyttiin sähköpurkauksilta eikä edes saatu vettä niskaamme. Toisaalta pieni sade olisi ehkä ollut hieman toivottavaakin, sillä ilma oli niin hiostava, että suurella osalla taisi paita kostua sisältäpäin jo ennen kuin päästiin edes kierrokselle.

Miesten avoimessa luokassa Mikke Haaranen heilutti tahtipuikkoa ja vaikka hän kiersi radan nyt ensimmäistä kertaa oli tuloksena silti 6 birdien voimin ja 1 bogeyn mustamaalaamana mainio -5. Eetu Laaksonen sinnitteli hienostin Mikken vanavedessä ja nappasikin yhtä monta birdietä, mutta kortissa oli myös yksi bogey enemmän ja hän sijoittui toiseksi tuloksella -4. Kolmannelle sijalle olikin sitten tunkua kun herrat Jari Hannula, Max Kummala, Tomi Vuori ja Eetu Arponen kaikki päätyivät par tulokseen. Kokonaispisteissä Jari Hannula otti nyt kärkipaikan heitettyään kuudessa kisassa 44 heittoa kisan voittajia enemmän. Jarin perässä seuraa kuitenkin uhkaava joukko sillä sekä Juuso Laaksosella (51 lisäheittoa) että Henrik Latvalalla (55 lisäheittoa)  on molemmilla vielä extra 25 lisäheittoa tilillään heidän osallistuttuaan vasta viiteen osakilpailluun. Eetu Laaksonen (61 lisäheittoa) ja Mikael Mäkelä (65 lisäheittoa) ovat hekin hyvissä, ellei jopa paremmissa iskun paikoissa, sillä molemmilla on vielä 50 rangaistusheittoa sisällytetty pisteisiin neljän osallistutun osakilpailun jälkeen.

Naisten avoimessa luokassa Jaana Jaatinen sai taas kiertää radan ainoana kilpailija paineitta ilman, että kukaan olisi ollut hengittämässä niskaan. Jaana heitti tuloksen +19 ja samalla hän varmisti jo kauden 2018 naisten viikkokisamestaruuden, vaikka 4 kisaa onkin vielä käymättä.

Juniori-Pojat luokassa Eetu Salomäki oli Jaanan tavoin ainoana kilpailijana omassa luokassaan ja näin voitto irtosi ilman vastarintaa tuloksella +5.

Holaripotti jäi Pyhämaallakin lunastamatta ja potti on nyt kasvanut 74€ suuruiseksi. Sitä pääsee yrittämään jälleen tällä viikolla, sillä seuraavat viikkokisat pidetään jo ensi sunnuntaina 5.8. Mynämäen radalla.

CTP kisassa väylällä #1 Eetu Laaksonen meinasi napata tuplapalkinnon, sillä siinä ei holarikaan enää niin kaukana ollut, kun Eetu parkkeerasi avauksellaan kiekkonsa korin rautoihin 22 cm päähän tolpasta.

Eetun avaus CTP väylällä.

Arvonnassa onnekkain oli Max Kummala.

 

Linkit:
Pistetilanne
Seuraava kisa: 5.8. klo 10 Mynämäki: Rekisteröidy
Viikkokisojen säännöt jne.