Viikkokisat #7

Kauden seitsemäs viikkokisa heitettiin tänään sunnuntaina ja paikalle oli raahautunut mukavasti 26 heittäjää – 2 seniori miesten, 2 naisten, 5 junnupoikien ja 17 miesten avoimessa luokassa kisaavaa nälkäistä fribaajaa.

Ja nälkää todellakin riitti, ainakin miesten avoimen luokan voittaneella Eetu Laaksosella, joka oli laittaa vanhan rataennätyksen romukoppaan ja signeerata sen omiin nimiinsä. Ainakin siltä se näytti vielä väylän 14 jälkeen, kun tulos sivusi jo nykyistä ennätystä -8 ja plakkarissa oli jo yhdeksän pirkkua ja yksi bogey väylältä 12 ja kun edessä oli vielä kaksi radan kenties helpoimmista väylistä 15 sekä 16. Nämä eivät kuitenkaan osuneet ihan kohdilleen ja Eetu joutui tyytymään niissä par lukuun. Ja kun väylän 17 avauksessa tapahtui epäonnekas puuosuma heti alkumetreillä jäi ennätyksen murskaaminen tuplabogeyn myötä vain haaveeksi tällä kertaa. Väylällä 18 tuli kuitenkin vielä kierroksen 10 pirkku, Eetulle korttiin -7 ja luokan ylivoimainen voitto. Toisen sijan jakoivat Hetrik Latvala sekä Jaakko Lehtonen tuloksella -2. Kokonaispisteissä kärkipaikan ottivat nyt Juuso Laaksonen sekä Henrik Latvala molempien ollessa nyt 35 lisäheitossa. Sekä Juusolla ja Henrikillä on kuitenkin on täydet 6 kisaa käytynä ja niskaan hengittää uhkaavasti tämän päivän kisan voittanut Eetu, jolla on tilillään 36 lisäheittoa, mutta on osallistunut vasta viiteen osakilpailuun ja saa näin helposti karsittua vielä lisäheittoja pois tililtään seuraavassa osakilpailussa.

Miesten avoimen kärki Eetu (kesk.) sekä toiseksi sijoittuneet Henrik (vas.) ja Jaakko (oik.)

Naisten avoimessa luokassa Jaana Jaatinen sai taas pitkästä aikaa haastajan, kun tuore WDGM:läinen Tanja Karnila liittyi mukaan kisaan. Jaana oli kuitenkin vielä niskan päällä ja otti luokka voiton tuloksella +30 Tanjan päätyen lukuun +39. Kokonaispisteissä Jaana oli varmistanut tämän kauden mestaruuden ja kaunisti vielä lukemia niin, että lisäheittoja on nyt pyöreä 0, mikä tarkoittaa, että Jaana on voittanut ainakin 6 osakilpailua tällä kaudella.

Naisten kaksikko 1. Jaana (oik.) ja 2. tanja (vas.)

Junnupojissa oli taas hyvää tekemistä ja pojilla ainakin tuntui olevan hauskaa ja vauhtia radalla, kun heittivät keskenään samassa ryhmässä. Allekirjoittaneen ryhmä tuntui olevan jatkuvasti tukkeena, kun junnuryhmä jyräsi takaa. Taisivat pojat pysyä paremmin väylällä. Junnujen taiston vei lopulta Ossi Valkeajärvi tuloksella -1 ja vain yhden heiton hävinnyt ja pariin päätynyt Teemu Lampainen tuli toiseksi. Elias Karvonen nappasi kolmossijan tuloksella +6. Teemu on käytännössä varmistanut jo mestaruuden. Eetu Salomällä on vielä teoreettiset mahdollisuudet päästä tasapisteisiin Teemun kanssa ottamalla voiton kaikissa lopuissa osakilpailuissa, mutta sekään ei enää riitä sillä hänen on myös voitettava Teemu niissä kaikissa 25 heitolla tai Teemun on vain jätettävä loput kisat väliin, jotta Eetu pääsisi vielä tasapisteisiin hänen kanssaan.

Junnujen kärkikolmikko: 1. Ossi (kesk.), 2. ja myös CTP voittaja Teemu (oik.) ja 3. Elias (vas.)

Myös seniori miehet olivat jälleen radalla ja Reino Heinonen voitti 9 väylän koitoksen tuloksella +16 ja Ilmo Saarnilehto sai tuloksen +19. Ilmo johtaa pisteissä vielä 65 – 75, mutta hän on heittänyt yhden kisan Reijoa enemmän.

CTP väylällä #2 junnujen kakkonen Teemu Lampainen tykitti parhaan tuloksen heittämällä avauksen reilun metrin päähän korista.

Arvonnassa onnekkain tänään oli Jaakko Lehtonen ja hän sai poistua kisasta PowerGrip:n lahjakortin kera.

Holaripotti jäi edelleen odottamaan ottajaansa ja potti kasvoi nyt 91€ suuruiseksi.

Ensi viikolla lauantaina 11.8. käydäänkin sitten Vakka Tourin finaali Nousiaisissa joten tervetuloa kisailemaan myös sinne.

Linkit:
Viikkokisa #7 tulokset
Pistetilanne
Seuraava kisa #8: 26.8. klo 10 Nousiainen Rekisteröidy
Viikkokisojen säännöt jne.