Kausi avattu hallimestaruuskisojen merkeissä

WDGM:n kausi avattiin tänään sunnuntaina 20.1.2019 hallimestaruuskisojen merkeissä. Neljättä kertaa järjestettävät kisat pidetään perinteisesti Sporttihallissa. Vaikka halli onkin saanut uuden nimen uuden omistajan myötä niin puitteet ovat siltä samat ja sopivat pienimuotoiseen kisailuun. Seura kustantaa jäsenten osallistumisen ja muutkin pääsevät osallistumaan pienellä 3€ osallistumismaksulla / osakilpailu.

Neljän osakilpaulun jälkeen katsotaan kuka on kerännyt eniten pisteitä osakilpailuista ja voittaja palkitaan kiertopalkinnon lisäksi Powergripin lahjakortilla.

Tänään oli vuorossa avausheittokisa, jossa oli tarkoitus saada kiekko ohittamaan kori mahdollisimman läheltä ja suoritus oli tietenkin täydellinen mikäli sai kiekon upotettua koriin. Näitä holareita reilun tenniskentän pituisella matkalla nähtiin tänään 5, joissa Manne ja Tommi upotti kaksi mieheen ja Martti yhden. Pisteitä jäettiin jokaisesta heitosta, jossa korista tai koriosumasta tai extrapisteet. Heitto oli hylätty mikäli se ei lentänyt ilmassa korille asti tai osui takaseinään yläriman yläpuolelle. Kisassa heitettiin 5 kierrosta ja jokaisella kierroksella 4 kiekkoa eli jokainen pelaaja sai heittää 20 avausta.

Tasaisuus oli tänään valtti ja kisan vei Tommi, jolla ei tunnut yhtään hylättyä tai 1 pisteen heittoa. Kierrosten pisteen 24+20+20+22+22=108 pst. Jari seurasi hyvänä kakkosena, mutta hänen kierrokseen mahtui yksi hylätty heitto ja hän päätyi näin 102 pisteeseen.

Ensi sinnuntaina vuorossa on puttikisat ja jaossa on siis tupla pisteen kahden eri puttikisan muodossa. Minuutin putissa pitää saada mahdollisimman monta kiekko koriin yhden minuuntin aikana 10 metristä. Jokainen saa yrittää niin monta kertaa kuin ehtii ja paras tulos ratkaisee. Etenimiskisasta lähdetään puttaamaan 3 metristä ja onnistuneen putin jälkeen siirrtytään metri taaksepäin. Jokaisella etäisyydellä saa kolme yritystä ja vuoro päättyy siihen kun kaikki kolme yritystä epäonnistuu.