Uudet seuranmestarit ratkottiin 15.9.2019

Sunnuntaina 15.9.2019 kokoonnuttiin Mynämäen DiscGolfParkin radalle ratkaisemaan WDGM sisäinen paremmuusjärjestys kauden 2019 osalta. Luonto laittoi omat haasteensa peliin ja ennakkoon luvatut melko huimatkin sademäärät sai osan pelaajista sulamaan jo ennen kalkkiviivoja. 16 pelaajaa saapui kuitenkin mittelemään mestaruuksista eikä kelikään ollut ollenkaan niin paha kuin etukäteen pelättiin, vaikka vettä tosin saatiin niskaamme ja pyyhkeet olivat kovassa käytössä, jotta pelivälineet saatiin pidettyä kuivana.

Kisa käytiin kahden kierroksen kisana. Naisten luokassa Jaana Jaatinen sekä senioriluokassa Tuomo Kylänpää olivat ainoat kilpailijat ja heidän kanssa sovittiin, että yksi kierroskin riittää, sillä uhkaajia ei ollut. Tuomo tosin saapui siitä huolimatta, myös toiselle kierrokselle.

Miesten avoimessa luokassa hallitseva mestari Eetu Laaksonen otti ohjat käsiin heti avauskierroksella ja lähti piikkipaikalta tauolle 56 (-3) tuloksellaan. Heti vanavedessä seurasi Mikael Mäkelä vain yhden heiton perässä. Toisen kierroksen kärkikorttiin pääsivät myös Eetu Salomäki 60 (+1) sekä Aleksi Lamerto 62 (+3).

Eetu piti pintansa myös toisella kierroksella ja onnistui vielä parantamaan tulostaan heittäen tuloksen 55 (-4). Myös Mikael onnistui lähes indenttisesti ensimmäiseen kierrokseen verattuna heittäen tuloksen 58 (-1) ja pystyi pitämään sillä toisen tilansa. Toisen kierroksen nousija oli Mikke Haaranen, joka seitsemänneltä sijalta pystyi nostamaan itsensä pronssille heittäen toisen kierroksen toiseksi parhaan tuloksen 57 (-2).

Kaikki junnut olivat ilmoittautuneet mukaan avoimeen luokkaan, joten erillistä junnumestaria ei nyt kruunattu. Paras junnu oli Eetu Salomäki, joka ensimmäisen kierroksen jälkeen oli jo pronssissa kiinni, mutta joutui toisella kierroksella antamaan hieman periksi 66 (+7) tuloksella ja ollen lopulta kokonaistuloksissa jaetulla seitsemännellä sijalla.

Mestarit pitivät siis pintansa ja kaikki onnistuivat uusimaan viime vuotisen tittelinsä.

Naiset avoin

  1. Jaana Jaatinen, 83, (+24) – yksi kierros

Miehet avoin

  1. Eetu Laaksonen, 111 (-7)
  2. Mikael Mäkelä, 115 (-3)
  3. Mikke Haaranen, 121 (+3)

Seniorit

  1. Tuomo Kylänpää, 142 (+24)

Linkit