2020 hallimestaruudet ratkottu

Hallimestaruuskisat käytiin Sporttihallilla kahtena sunnuntaina 2.2. sekä 9.2. Aurinkoa ei kisojen aikana nähty, mutta keli oli muuten kuiva ja tyyni.

Sekä miesten että naisten luokassa kisa näytti ensimmäisen kisapäivän jälkeen siltä, että mestaruudesta taistellaan enää kahden kilpailijan kesken molemmissa luokissa. Ja ennakkosuosikit pitivät myös pintansa toisenakin kisapäivänä.

Oskari lähti toiseen kisapäivään kärkipaikalta 1,5 pisteen erolla Maxiin. Ensimmäisen osion osalta ei kaksikon välillä syntynyt eroja, sillä molemmat sijoittuivat “Antsa ja Hysse” kisassa kolmanneksi kirjaten näin molemmat tileilleen 7,5 lisäpistettä. Päivän toisessa kisassa, tarkkuusheitossa, Max veti kuitenkin pidemmän korren osuen viidellä kiekolla kolmesti 25m etäisyydeltä olleeseen vaneripuuhun. 5, 10, 15 ja 20m etäisyyksien jälkeen Max ja Oskari olivat vielä tasoissa. Max otti viimeisen kisan voiton ja kirjasi itselleen 10 lisäpistettä, mutta Oskari piti kuitenkin pintansa ja hinasi itsensä toiseksi ja 9 lisäpisteen turvin sai vietyä kokonaiskisan marginaalisen pienellä puolen pisteen erolla Maxiin.

(Tässä pitäisi olla miesten kärkikolmikonkuva, mutta kuvaaja oli mämmikoura eikä kuvaa löytynytkään puhelimesta.)

Naisten osalta alkutilanne toiseen päivään lähdettäessä oli pisteiden valossa vieläkin tasaisempi sillä ensimmäisen päivän jälkeen Jaana johti Lauraa yhden pisteen erolla. Jaana vei Antsa ja Hysse osion omiin nimiinsä ja Lauran ollessa toinen sai Jaana siis kahden pisteen etumatkan viimeiseen kisaan. Kun naisia oli mukana vain kolme tarkoitti se sitä, että Lauralla oli mahdollisuudet enää tasapisteisiin yhteistuloksen osalta, mutta siihen hän tarvitsisi myös hieman apuja Annelta. Anne tekikin oman osuutensa hienosti sillä hän voitti viimeisen kisan saaden siitä 19 pistettä. Ja kun Jaanakin jätettiin viimeiseksi 5 pisteellä olisi Lauralla ollut kaikki mahdollisuudet tasoittaa peli, mutta hän jäi harmittavan kahden pisteen (17 p.) päähän Annesta ja toisella sijallaan sai kirittyä vain Jaanan etumatkaa yhden pisteen verran. Jaanalle siis mestaruus yhden pisteen turvin.