Jari Hannula on WDGM:n hallimestari vm. 2019

Sunnuntaina 10.2. käytiin hallimestaruuskisojen finaali. Viimeisen osakilpailun lajina oli tarkkuusheitto. Radalle oli asetettu 5 maalia, jotka olivat noin 5m, 10m, 15m, 20m ja 25m etäisyydellä heittopaikasta. 10 ja 20 metrin etäisyyksillä oli korit ja muilla etäisyyksillä maalina toimi vanerista tehty “kuusi”. Kierroksella heitettiin kuhunkin kohteeseen 5 kiekkoa ja jokaisesta osumasta sai pisteitä maalin etäisyyden mukaan 1, 2, 3, 4 tai 5 pistettä. Mikäli maalina oli kori sai kiekon jäädessä koriin sai tuplapisteet eli 4 tai 8. Kisassa heitettiin 2 kierrosta eli 10 kiekkoa jokaiseen maaliin eli yhteensä 50 kiekkoa per pelaaja.

Jari Hannula sai lähteä finaalin melko paineettomassa tilassa sillä 6 pisteen johtoasema toisena oleviin Martti Hannulaan ja Tommi Lautanalaan tarkoitti sitä, että kuudes sija olisi riittänyt hänelle tasapisteisiin, mikäli jompi kumpi uhkaajista olisi voittanut viimeisen osakilpailun. Ensimmäinen kierros heitettiin kokonaistuloksen mukaisessa järjestyksessä ja Jari näytti jo toisella pisteellä upottaen 4 koria kympistä, ettei mestaruutta häneltä enää tulla ottamaan. Osakilpailussa Jari tuli lopulta toiseksi, mutta pesi kuitenkin pahimmat kilpakumppaninsa ja ratsasti näin selkeään mestaruuteen. Martilla ja Tommilla oli kuitenkin oma taistonsa kokonaiskilpailun toisesta sijasta. Molemmilla oli sama pistemäärä viimeiseen osakilpailuun lähdettäessä, joten tämän osakilpailun tulos ratkaisi sijoituksen. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Tommi oli vielä pisteen edellä, mutta lopulta Martti veti pidemmän korren 4 pisteen erolla ja tuli hallimestaruuskisassa toiseksi ja Tommi jäi kolmanneksi.

Osakilpailun voitti Manne Peippo, joka otti ensimmäisen kierroksen kahdella viimeisellä heittopaikalla ratkaisevan kaulan muihin. Manne upotti ensin 20 metristä kaksi koria (16 pistettä) ja sen jälkeen nakutti neljä kiekkoa viidestä suoraan vanerikuuseen 25 metrin etäisyydellä saaden tästä 20 pistettä, kun parhaimmillaan muilla kiekko osui puuhun vain kahdesti.

Hallimestaruuskisojen kolmen kärki: 1. Jari Hannula (kesk.), 2. Martti Hannula (vas.) ja 3. Tommi Lautanala