Hallimestaruus 2018, Grande Finale

Hallimestaruuskisat huipentuivat tänään viimeiseen osakilpailuun ja vaikka Tomi Vuori olikin jo lähes varmistanut kokonaisvoittonsa oli muista mitalisijoista kova kapina, kun kolme heittäjää oli puolentoista pisteen sisällä.

Päivän teemana oli tarkkuus. Heitettiiin kohti erilaisia esteitä 5- 25 metrin etäisyyksiltä, osumasta sai aina pisteitä ja mitä kaukaisempaan kohteeseen osui niin sen enemmän pistetili karttui. Esteistä 15 ja 25 metrin päässä olevat olivat koreja ja kiekon jäädessä koriin sai aina tuplapisteet.

Kierrosten edetessä Hannulan Jari otti tukevan otteen osakilpailuvoittoon osumien karttuessa sekä yhden kiekon jäädessä kaukaisimpaan koriin. Viimeisellä kierroksella Tuomas Ekuri löysi myös kaukaisimman korin heitollaan mennen yhdellä pisteellä Jarin ohi mutta Jarilla oli heittokierros jäljellä. Kun kierroksella aina heitettiin viisi kiekkoa niin katsojat olivat ihan varmoja, että homma on Jarin hallussa, yksi osuma riittäisi. Jari heitti kohti 15 metrin päässä olevaa koria ja neljän kiekon jälkeen oli yllättäen vailla osumia. Katsomon pidättäessä hengitystään Jarin viides kiekko…. löysi tiensä korin pohjalle ja Jari oli näin osakilpailun voittaja, Tuomaksen ollessa toinen. Kolmannen sijan jakoivat Mikke Haaranen ja Tomi.

Tomi varmisti näin siis ensimmäisen hallimestaruutensa. Tomi saavutti sarjan aikana kaksi osakilpailuvoittoa, kaksi mitalisijaa ja oli heikoimmillaankin neljäs. Tämä tasaisuus oli voiton avain. Tomi saa haltuunsa Hallimestaruus-kiertopalkinnon sekä vapaavalintaisen kiekon. Paljon onnea Tomille. Kakkonen sarjassa oli Jari ja kolmonen Tommi Lautanala.

 

Tässä onnellinen voittajakolmikko.

 

Onnea vielä voittajille ja isot kiitokset kaikille osallistujille. Nyt vedetään hetki henkeä ennen alkavaa kautta.