Vakka-Tour avattiin jälleen Vehmaalla

Sunnuntaina 28.4. heitettiin Vakka-Tourin avauskisa Vehmaalla nyt neljättä kertaa. Tourin pisteitä lähti tavoittelemaan 41 heittäjää, joista miesten luokissa avoimessa 20, mastereissa 12, junioreissa 7 ja naisissa 2 heittäjää.

Miesten avoimessa luokassa voiton vei Max Kummala, joka ikänsä puolesta olisi voinut pelata myös junnuissa, mutta tiesi voivansa haastaa kanssakilpailijat myös avoimessa luokassa ja vei lopulta kisan peräti 9 heiton erolla toiseksi tulleeseen Eetu Laaksoseen nähden. Maxin yhteistulos oli -9 (-6, -3) ja ensimmäisen kierroksen tulos oli ainakin DiscGolf Metrixiin kirjattujen kierrosten mukaan Vehmaan uusi rataennätys (Vehmaan radan tulokset) ja tällä irtosi Metrix rating 1010.

Myös junioriluokan voittanut Tuomas Pullinen kirjasi hienon yhteistuloksen -5 (-3, -2). Junnuissa toiseksi tuli Ossi Valkeajärvi tuloksella +6.

Mastereissa Oskari Forstén pelasi tasaiset +1 tulokset molemmilla kierroksilla ja otti +2 tuloksella voiton ennen toiseksi tullutta Jari Hannulaa, joka hävisi Oskarille yhdellä heitolla molemmilla kierroksilla.

Päivän ainoa voittosudari käytiin naisten luokassa, kun sekä Laura Lamerto että Jaana Jaatinen päätyivät yhteistulokseen +61. Jaana vei ensimmäisen kierroksen kahden heiton erolla, mutta Laura tasasi tilanteen toisella kierroksella. Sudarissa heitettiin CTP kisa harjoituskoriin ja tässä Laura veti pidemmän korren pienen pienellä erolla ja otti luokkavoiton.

CTP kisa käytiin väylällä 11 ja lähimmäksi koria avauksensa sai Sakari Jokinen, joka päätyi 154 cm:n päähän korista.

Myös holaripotti sai jo yhden kiinnityksen, kun Saku Aaltonen nakkasi kiekon ykkösellä koriin väylällä 18.

Kiitos osallistujille ja toukokuussa jatketaan Mynämäen osakilpailun merkeissä. Sitä ennen kuintenkin kaikille avoin WirmoAM parikisa perjantaina 3.5.

Linkit
Vehmaan tulokset
Tourin pistetilanne
Raakakisan tilanne
Seuraava osakilpailu Mynämäellä lauantaina 25.5.2019